Suunnistuskoulut

Suunnistuksen alkeisopetus ja ohjaus

Suunta 2000 tarjoaa monipuolisesti eri ryhmille suunnistukseen liittyvää opetusta ja ohjausta. Suunnistusopetuksella madalletaan kynnystä lähteä tuntemattomiin maastoihin suunnistamaan, kun usein vaarana on pelko eksymisestä ulos kartalta. Suunnistuksen alkeiskurssilla saat varmuutta kartan avulla vieraissa maastoissa liikkumiseen.

Alkeita opetetaan lasten Hippo-koulussa ja suunnistuksen alkeiskurssilla. Lasten Hippo-suunnistuskoulu ja suunnistuksen alkeiskurssit käynnistyvät touko-kesäkuussa ja ne keskittyvät suunnistuksen perusteiden opettamiseen. Molemmissa opetetaan niin teoriaa kuin käytäntöäkin harjoitusten muodossa.

Syksyllä on yleensä järjestetty Huippusuunnistuskoulu, joka nyttemmin on netissä verkkokurssina. Huippusuunnistuskoulu on suunnattu jo suunnistuksen alkeet osaaville. Huippusuunnistuskoulu opettaa nopeinta suunnistustapaa.

Alkeisopetuksen lisäksi Suunta 2000 toimii yhteistyökumppanina alueen koulujen ja seurojen sekä muiden järjestöjen kanssa suunnistukseen ja luontoliikuntaan liittyvässä opastuksessa. Ota yhteyttä, jos tarvitset alkeisopetusta tai vastaavaa ohjelmanumeroa esimerkiksi erilaisiin liikuntapäiviin ja tapahtumiin.

Huippusuunnistuskoulu

Huippusuunnistuskoulua on järjestetty Kallilla ja nykyisin se on netissä verkkokurssina. Tarkempaa tietoa löydät e-Coachin sivuilta.

Huippusuunnistuskoulun teoriaopetuksen vanhat videot vuosien takaa löydät Youtubesta seuraavista linkeistä:

Huippusuunnistuskoulu osa 1: Rastilta lähtö

Huippusuunnistuskoulu osa 2: Suunta ja matka

Huippusuunnistuskoulu osa 3: Korkeus ja muodot

Huippusuunnistuskoulu osa 4: Pisteet ja rastinotto

Liveselostukset

Livesuorituksia selostettuna löytyy myös tästä alta. Avaa kuvattu video toiseen ikkunaan ja kartta toiseen ikkunaan ja sijoita ne ruudulla vierekkäin, jotta voit seurata suoritusta kartalta ja maastosta yhtäaikaisesti. Livelox-suorituksissa näet myös kuljetun reitin videon kanssa synkronissa valitsemalla nopeudeksi 1x.

Marko Vapa / Seskarön iltarastit 14.7.2016 Långa osa 1 ja osa 2 sekä kartta.

Marko Vapa / Jokisuun Suuntarastit 18.7.2016 B-rata osa 1 ja osa 2 sekä Livelox-reittikartta

Marko Vapa / Nivavaaran MerSu-cup 20.7.2016 Långa osa 1, osa 2 ja osa 3 sekä kartta.

Marko Vapa / Kemi-Heikin saaren Treffirastit 27.7.2016 B-rata osa 1, osa 2 ja osa 3 sekä kartta. Tässä videossa osat 2 ja 3 ovat kuvattuna päästä jalkoihin ja siinä näkee kartanlukutekniikkaa mm. peukalon paikkaa ja kartanlukutiheyttä mitä huippusuunnistukseen tarvitaan.

SeskaröLånga20160714.jpg (188 kB)
Seskarön långa-banan 14.7.2016