10.5. Unelmien Liikuntapäivä Sauvosaaressa

27.4.2018

Sauvosaaren stadionin lumitilannetta 5.5.2018

Kiellettyjä alueita on korostettu violetilla viivalla ja kielletyn alueen merkillä. Jos viiva on alueen laidassa niin kyseinen kohta on myös merkitty maastoon. Pystyviivat violetilla ovat tilapäisesti kiellettyjä alueita ilman laitanauhaa. Huomaa, että tummanvihreällä merkityt pensaat on sprintissä kiellettyjä alueita kuten myös tutumpi piha-alueen turkoosin vihreä väri.

HII-O-HOI!!

Kaikille ilmaiset Suuntarastit ja kauden avaus Sauvosaaressa helatorstaina Lapin mestaruussprinttien ja Unelmien Liikuntapäivän yhteydessä. Ratoja 800 metristä 3 kilometriin. Radoille pääsee klo 13.30-15.00 välisenä aikana. Tsekkaa tarkemmat koordinaatit Suuntarastien sivuilta!

RATAMESTARIN LAUSUNTO 6.5.2018

Lumet on nyt sulaneet vauhdilla ja helatorstaina päästään lähes kauttaaltaan kuivaan Sauvosaareen avaamaan suunnistuskautta. Kevätsprinttien yhteydessä kisailtavat Lapin mestaruussprintti ja -sprinttiviesti sekä Unelmien Liikuntapäivä yhdessä Suuntarasteineen tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kauden avaukseen vaikka useammallakin startilla!

Radat olen rakentanut siten, että sprintti- ja sprinttiviesti kisaillaan lähes kokonaan eri alueilla. Sprintissä viiletetään vauhdikkaammassa osassa Kemin rantaa kun taas sprinttiviestissä ja Suuntarasteilla suunnistustekniset haasteet pääsevät suuremmalle koetukselle. Jos siis et saa viestiin paria seurastasi tai juoksijapankista niin tsekkaa Suuntarastien mahdollisuudet.

Sauvosaaren alue on kulttuurihistoriallisesti rikasta, joten radat tarjoavat raikkaan meri-ilmaston lisäksi myös paljon nähtävyyksiä. Rastinotollisesti tämä saattaa asettaa haasteita, koska joillakin alueilla sprintin mittakaavasta johtuen karttaan on merkattu vain isoimmat kartalle mahtuvat kohteet. Kiellettyjen ja sallittujen väylien osalta olemme korostaneet kartan luettavuutta ja useimmat paikat näistä on merkattu myös maastoon ohjaavin nauhoin.

Radat ylittävät liikennöityjä katuja joten ole tarkkana niiden ylityksessä. Liikenteenohjaajat blokkaavat liikennettä strategisissa paikoissa mutta aivan kaikkialle valvontaa ei ole ulotettu. Ole tarkkana katujen kulmissa ja muissa näköestettä sisältävissä paikoissa. Kevätkuntokin kestää ehkä paremmin kun kaasun pitää pohjassa vain pitkillä suorilla!

Toivotan kaikille lämmintä sprinttipäivää Sauvosaaressa!

Marko Vapa
Ratamestari