25.3. Seuraottelu Erävalakialta

Havaintoja sivilisaatiosta.
Harjoituskieltoalue.
Harkintaan.

Suunta 2000 haastaa Alatornion Pirkat seuraotteluun su 25.3. klo 12 alkaen. Seuraottelun kisakeskuksena toimii Erävalakian Savotta Camping (Vähä-Kuivanuorontie 29 94300 Kemi). Seuraottelussa kisataan vapaavalintaisin välinein mutta suksia suositellaan.

Seuraottelu kisataan wanhoilla tutuilla säännöillä eli kaksi rataa, lyhempi ja pitempi, eniten pisteitä kerännyt voittaa. Tasapisteissä korkeimmat yksittäiset pisteet voittaa ja jos vieläkin päädytään tasoihin niin hallitseva mestari saa pokaalin pitää. Pisteitä jaetaan ÖstraNatt-kaavalla.

Ottelu käydään Livelox-ajanotolla johon järjestäjä tarjoaa muutaman laitteen nopeimmille tarvitsijoille. Kännykkä tai gps-tallentava mittarihan siihen riittää. Jokainen missattu rasti tuottaa 10 minuutin sakon. Rasti katsotaan missatuksi jos Liveloxin pallo ei poksahda rastin kohdalla. Käy siis riittävän lähellä rastia. Livelox-jälkiä odotetaan palveluun sunnuntaina aina klo 21 asti jolloin julkistetaan viimeistään seuraottelun virallinen voittaja.

RATAMESTARIN LAUSUNTO 11.3.2018

Perinteinen Suunnan ja Pirkkojen välinen seuraottelu suuntautuu tällä kertaa neitseelliseen Räiskön saaristoon, johon on talven aikana ajeltu uria ristiin rastiin sen mukaan lähinnä miten kiinalaiset turistit niitä ovat pyytäneet. Ahkerasta ajosta huolimatta täytyy kuitenkin todeta, että hukkaan on mennyt. Lunta on taas satanut kaksi päivää siihen malliin, että ummessa ovat.

Seuraottelu käydään nyt poikkeuksellisesti ilman EMIT-leimausyksiköitä eli rasteilla on vain rastiliput. Kannattaa siis ottaa rastilipusta kosketusleimaus, jotta gps ehtii reagoida. Myös kartta on tasoa ruotsalainen, jolloin yleistys valkoinen on vihreetä, vihreä on vihreetä, keltainen on valkoista ja sininen on keltaista pätee parhaiten.

Uria en ole karttaan kuvannut jottei reitinvalinnat olisi liian selviä. Kesämoodilla siis mennään. Urien potentiaalisia paikkoja kannattaa kuitenkin harjoituskielto-ortosta etsiä jollei parempaakaan tekemistä ole. Seurajohto varmaan skoutannee ne jo omalle jäsenistölleen tai ainakin kärkiurheilijoille.

Toivotan kaikille antoisaa ja reilua ottelua. Paras seura voittakoon!

t. Marko